1960-tuoli

Toimitusaika 5-6 viikkoa.

298,00 

”Tuolin syntyhistoria vie kauas, aina vuoteen 1957, jolloin suunnittelija Risto Halme opiskeli Ateneumissa. Vuosien myötä idea on noussut esiin eri muodoissaan. Modernisoidulle 60-luvun mallille on selkeästi nyt olemassa tilaus sekä huonekalukaupan ja asiakkaiden, että myös valmistaja Puulon Oy:n puolelta,” Risto Halme kertaa tuolin syntyhistoriaa.”

Tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

tuotetunnus (SKU) 1-19-TASOKAS Osasto:

Kuvaus

Kotimaisen 1960-huonekalusarjan syntyhistoria vie aina vuoteen 1957. Risto Halme opiskeli vielä taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa. Yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen yhteydessä syntyi myös tämänkin tuolin alkuidea. Huonekalut ovat valmistettu ja suunniteltu Suomessa.

”Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957. Vuosien myötä idea on noussut esiin eri muodoissaan. Modernisoiduille 60-luvun huonekaluille on nyt selkeästi olemassa tilaus sekä huonekalukaupan ja asiakkaiden, että myös valmistaja Puulon Oy:n puolelta,” Risto Halme kertaa tuolin syntyhistoriaa.

Huonekaluissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja Puulon Oy:n ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä.

Tuoli on erittäin siro, paino vain 3,8 kg. Se soveltuu niin ruokapöydän tuoliksi kuin erikseen sisustuselementiksi. Tuolilla on erinomainen istuttavuus, joka selviää vasta kun on kokeillut.

Tuolin materiaali: massiivikoivu ja tammiviilutettu koivuvaneri.

Tuolin mitat: istuinkorkeus 45, leveys 41 ja korkeus 84 cm.

Pintakäsittely: mahdollinen petsisävy + puolikiiltävä (25) katalyyttilakka.
Tammen upea syykuvio jää näkyviin pintakäsittelyssä.

Tuoli on valmistettu ja suunniteltu Suomessa.

Valmistaja Puulon Oy, Kuhmoinen.

Made In Finland.

Lisätiedot

Paino 4 kg
Jalkojen väri

Koivu-luonnonväri, Valkoinen, Musta

Istuimen väri

valkoinen, Tammi-luonnonväri, Musta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “1960-tuoli”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *